Fallon van Kuil

Marketeer met een missie om het ondernemen net iets makkelijker te maken.

5 boeken voor persoonlijke en zakelijke groei.

5 boeken voor persoonlijke en zakelijke groei.

Eén van de essentiële onderdelen van branding is jezelf continu blijven ontwikkelen. Hierdoor verbetert je mindset, versterk je je skills en word je niet alleen beter in je werk maar ook als ondernemer. Ik volg cursussen, doe opleidingen, luister podcasts maar lees vooral veel boeken.

“Lezen is zonde van de tijd. Tijd is geld.”

Veel zogenoemde succesvolle ondernemers vinden lezen zonde van de tijd. In de tijd die je besteed aan het lezen van een goed boek, kan volgens hen beter gebruikt worden om geld te verdienen. Nu ben ik zelf meer kennisgericht, dan geld gericht, dus ik kan me hier absoluut niet meer identificeren. Ik geloof ook dat er met mij nog tientallen ondernemers zijn die er hetzelfde over denken als ik. Ben je ook een echte ‘kennisvreter’, dan is deze post echt iets voor jou!

5 boeken voor persoonlijke en zakelijke groei

Niet alles wat schrijvers benoemen in hun boeken hoe je gedachteloos over te nemen. Pak de punten eruit die voor jou van waarde kunnen zijn, maar ook passen bij als persoon én als ondernemer. Wat bijvoorbeeld voor Alice uit Amsterdam super heeft gewerkt, hoeft helemaal niet voor jou te werken. Sterker nog, als je tips implementeert die haaks staan op jou normen en waarden, heb je zelfs de kans dat je tegenovergestelde bereikt, en iets een totale flop wordt.

Dit betekent overigens ook niet dat je in je veilige cocon moet blijven zitten en niets probeert wat anders is.

You can’t expect an outcome to change, when you don’t change they way you approach it.

Boeken die mij veel inzicht hebben gegeven, en tips en denkwijzen hieruit probeer toe te passen in mijn leven, vind je hieronder. Let op! Ze zijn Engelstalig, ik vind dat persoonlijke namelijk fijner weglezen dan de Nederlandse vertaling. Uiteraard zijn de Nederlandse vertalingen ook verkrijgbaar.

The €100 startup – Chris Guillebeau

Dit boek staat vol met tips & tricks van succesvolle ondernemers die een bedrijf hebben gestart met slechts 100 dollar of minder. Zij delen hun inzichten en geven daarbij ook voorbeelden uit hun eigen onderneming. Een boek met veel inspiratie en motivatie voor als je een goed businessidee zoekt.

 

You are a badass  – Jen Sincero

Deze New York Times bestseller is niet zomaar een zelfhulpboek. Jen Sincero weet je met haar cynisme en zelfspot te grijpen vanaf de eerste bladzijde. Ze geeft je een figuurlijke schop onder je kont en dwingt je bijna om te stoppen met twijfelen aan jezelf, en nu eindelijk eens het leven te creëren dat jij wilt hebben.

 

You are a badass at making money – Jen Sincero

Het vervolg op bovenstaand boek, alleen richt Jen zich hier op geld. En hoe jouw geld mindset zich afspiegelt op jouw banksaldo. Ikzelf heb erg veel moeite gehad om geld te zien als iets dat ik ook verdien, omdat ik het altijd met een klein inkomen heb moeten doen. Dit boek ben ik momenteel nog aan het lezen, maar het doet nu al veel met mijn money mindset. Echt een aanrader.

 

The subtle art of not giving a fuck – Mark Manson

In tegenstelling tot wat de titel van het boek je doet vermoeden, gaat het niet over onverschilligheid. Mark bespreekt hier meerdere theorieën betreft mindset en het omgaan met problemen. Veel is gehaald uit de boeddhistische levenswijze en heeft mij veel inzicht gegeven. Denk goed na over welke gebeurtenissen in je leven invloed kunt hebben, en hoe je gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt los kunt laten. Gebeurtenissen waar je dus geen fuck om hoeft te geven en alleen maar energie kosten.

 

Creative Personal Branding – Jurgen Salenbacher

Dit boek is een must-have als je serieus bezig wilt gaan met jouw Personal Branding. Jurgen legt hier stapsgewijs uit hoe je jouw skills en kennis als basis kunt gebruiken om kansen binnen jouw markt of niche ten volle te benutten.

Extra

One Small Step Can Change Your Life (The Kaizen Way) – Robert Maurer

Als het we het over continue ontwikkeling hebben kan een boek over Kaizen natuurlijk niet ontbreken. Kaizen is de Japanse kunst om in kleine stapjes grote blijvende veranderingen te creëren. Door alles stapje voor stapje aan te pakken, kun jij meer bereiken dan je denkt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.